Beste leden en bezoekers van Vluchtheuvel Arnhem,

Gisteren, vrijdag 07-01, hebben velen van jullie een e-mail ontvangen met de tekst:

"Gebruikerstoegang Mijn Vluchtheuvel - Pinksterzending Arnhem."

En met als inhoud:

Beste … ,
Er is een gebruikersnaam en wachtwoord voor je aangemaakt waarmee je toegang krijgt tot Mijn vluchtheuvel. Ga naar https://www.vluchtheuvel.com om in te loggen
Je kunt inloggen met de volgende gegevens:
Gebruikersnaam: … Wachtwoord: …

Vluchtheuvel - Pinksterzending Arnhem

Deze e-mail is correct en komt bij Vluchtheuvel vandaan, maar helaas kwamen we er te laat achter dat dit bericht DIRECT werd verzonden, terwijl we netjes EERST een e-mail met uitleg hadden willen verzenden. Ons nieuwe communicatie systeem was sneller dan de bedoeling was. Onze excuses daarvoor.

Een korte uitleg voor deze fase 1:

1. Wat kun je met ‘Mijn Vluchtheuvel’?

- Je kunt eigen persoonsgegevens inzien en bijhouden, zoals die bij ons bekend zijn. Graag even al je gegevens controleren, want het kan zijn dat er tikfouten in zijn gemaakt. ALLES IS AVG proof - ander gezegd: het systeem gaat veilig om met je privé gegevens.

2. Wat is de bedoeling van ‘Mijn Vluchtheuvel’?

- Vooral binnen de verschillende groepen en teams die we hebben binnen Vluchtheuvel wordt er héél veel gecommuniceerd via e-mail, WhatsApp, telefoontjes, DropBox, etc etc. We gaan dat in de komende maanden allemaal stroomlijnen. Maar alle veranderingen doen we stap voor stap – en in goed overleg met alle groepen en teams.

- Deze bekendmaking en met persoonlijke inlog gegevens is fase 1, voor alle leden en bezoekers. Wat je er op dit moment mee kunt? Probeer maar in te loggen en controleer je persoonlijke gegevens. In de komende weken, maanden komt er vanzelf – geleidelijk aan – meer uitleg. En schrik niet van 'hoe moet dat dan'. We gaan persoonlijke hulp aanbieden als het niet lukt voor iedereen!

3. Waarom 'Mijn Vluchtheuvel'?

- We waren als leiderschapsteam al vele maanden op zoek naar een beter en veiliger manier van omgaan met adressen en andere gegevens van leden en bezoekers. We hebben daarvoor uitgebreid onderzoek gedaan en we hebben geinformeerd bij andere kerken.

Dit onderzoek heeft ertoe geleid dat we zijn uitgekomen bij KerkSpot. En één van de belangrijkste motieven om hiervoor te kiezen is: het is volledig AVG proof - met andere woorden - het systeem gaat binnen de wettelijke normen veilig om met alle privacy informatie.

4. Waar kan ik terecht met vragen over 'Mijn Vluchtheuvel'?

- Bij Marijte via: marijte@vluchtheuvel.com, bij Geert via: geert@vluchtheuvel.com, bij Roel via: roel@vluchtheuvel.com. 

(PS: wij zijn met het nieuwe systeem ook nog aan het leren. Een deel van de contacten hebben gisteravond ook al een e-mail gekregen, met grotendeels dezelfde inhoud. Dus sorry als dit dubbelop voor jou is.)

 

Met een vriendelijke groet van het Vluchtheuvel Communicatie Team: Marijte, Geert & Roel.